Get Adobe Flash player

1. Primul lucru pe care trebuie sa-l stii este ca data nuntii ar trebui stabilita in intervalul mai-septembrie.

2. Urmeaza sa alegi o agentie de organizari evenimente, ea trebuie aleasa cu mare atentie, sfatul nostru este sa alegi una cunoscuta, cu experienta in domeniu, care pune accent pe calitate.

3. Este indicata sa apelezi la un wedding planner, acesta se va ocupa in cel mai mic detaliu de nunta ta, impreuna veti stabili toate datele evenimentului.

4. Dupa ce ai ales agentia, ai propriul wedding planner si impreuna trebuie sa stabiliti cadrul de desfasurare al evenimentului, o nunta la cort iti ofera o multime de variante, poti sa alegi ca petrecerea ta de nunta sa se tina pe malul unui lac, pe malul marii, intr-o gradina de vara, la marginea padurii, totul depinde de tine si de cum ti-ai imaginat tu aceasta petrecere, tot ce trebuie sa stii este ca nunta ta poate fi organizata exact acolo unde iti doresti.

5. Urmeaza estimarea numarului de invitati, in functie de asta vei sti pentru ce tip de cort sa optezi, avantajul il reprezinta ca pot fi montate corturi atat pentru nunti de cincizeci de persoane dar si pentru nunti de cateva sute de invitati si totul fara ca spatiul sa para unul prea restrans.

6. Acum urmeaza partea cea mai grea, in functie de locul ales, de numarul de invitati urmeaza sa stabiliti bugetul. Sunt o multime de detalii care conteaza si costa, de aceea trebuie sa stii de la inceput daca-ti permiti sau nu o astfel de nunta.

7. In functie de preferinte si de locul ales urmeaza alegerea unei teme, ai avantajul de a alege ce tema doresti. Poti sa folosesti orice culoare, fara sa mai ai obligatia sa tii cont de mobilier, draperii, nu trebuie sa te mai straduiesti sa gasesti niste aranjamente florale care sa se potriveasca cu decorul.

8. Tu dai startul petrecerii tale, fiind o nunta in aer liber poti sa alegi atat o nunta de zi, dar si petrecere pana in zori.

9. Daca ai ales o astfel de nunta, poti stabili ca ambele cununii sa se desfasoare in aer liber, scapi de stresul de a alerga la oficiul starii civile si la biserica, atat voi cat si invitatii vostri. Pentru asta se poate amenaja un altar provizoriu in fata cortului.

10. Nu te bloca pe alegerea unei teme, sau pe cadrul de desfasurare, mai sunt o multime de alte aspecte foarte importante ca trebuie stabilite, unul dinte ele il reprezinta stabilirea meniului si alegerea unei firme de catering. Desi acest aspect pare unul mai complicat in ceea ce priveste o nunta la cort, ei bine afla ca nu ai de ce sa te temi, poti sa alegi un meniu la fel de sofisticat ca in cazul unui restaurant, firmele de catering de renume au bucatarii mobile, vesela si personal pregatit pentru astfel de situatii. Ca si in cazul agentiei, te sfatuim sa alegi o firma de catering cunoscuta, nu-ti permiti sa dai gres.

11. Sonorizarea este mult diferita de cea dintr-un spatiu inchis, de aceea necesita o mare atentie din partea voastra. Asigura-te ca band-ul sau dj-ul dispun de echipamentele necesare nuntilor in aer liber, verificati calitatea sonorizarii si stabiliti impreuna detaliile.

12. Cred ca stii ca in ceea ce privete lumina sunteti liberi sa alegeti intensitatea acesteia. Puteti opta pentru diferite intensitati, ringul de dans poate fi luminat diferit. Si daca tot suntem la partea electrica nu uita sa te asiguri ca exista suficiente prize libere pentru band, fotograf si cameraman.

13. Pentru a crea o ambianta de efect sfatul nostru ar fi sa decorati si imprejurimile cortului, niste aranjamente florale, lumini arhitecturale, o alee amenajata vor face diferenta.

14. Nu uita sa le ceri si sa verifici autorizatiile de functionare, nu ai vrea ca evenimentul tau sa fie intrerupt de lipsa unei autorizatii.

15. Chiar daca nu o poti controla, si noi speram ca la nunta sa ai vreme minunata, nu uita de protectia impotriva vantului si a ploii. Acesta e  un serviciu ce se plateste de regula separat si este foarte usor de instalat si dezinstalat, asa ca este bine sa-l aveti prin preajma.

16. Nu uita de micii daunatori, daca nunta ta are loc intr-un spatiu cu foarte multa verdeata este foarte posibil sa fie prin zona si foarte multi tantari, asa ca trebuie sa te asiguri ca invitatii tai se vor bucura linistiti de seara.

 

Comments are closed.