Get Adobe Flash player

Sfaturi utile pentru nunta dumneavoastra

• Restaurante cu probleme acustice

Daca ati ajuns pe site-ul nostru probabil ca in viitorul apropiat doriti sa va casatoriti. Nu putem decat sa va felicitam pentru asta.

Stim ca desi numarul restaurantelor care organizeaza evenimente festive a crescut in ultima perioada, marea majoritate a acestora sunt ocupate in perioadele in care se organizeaza nunti. Aveti grija sa faceti alegerea cea mai buna referitor la acustica restaurantului.

In general restaurantele cu probleme acustice sunt cele in care pardoseala este din gresie, marmura sau mozaic. In majoritatea restaurantelor sunt folosite astfel de pardoseli datorita costurilor reduse de intretinere (nu se sparg, nu se pateaza, se deterioreaza greu in timp etc). In astfel de restaurante este greu sa obtii o sonorizare de calitate oricat de performant ar fi echipamentul de amplificare al formatiei.

In aceasta categorie sunt incluse si unele din fostele cantine ale fabricilor care acum au devenit locatii pentru organizarea nuntilor fara prea mari investitii. Nu vrem sa generalizam sau sa facem antireclama dar este bine sa va consultati cu formatia inainte de a face alegerea restaurantului. O vizita impreuna cu sunetistul formatiei la restaurantul la care v-ati decis sa organizati evenimentul poate rezolva problema.

Cele mai bune restaurante din punct de vedere acustic sunt cele in care pardoseala este din mocheta, lemn, sau orice alta suprafata cu proprietati fonoabsorbante.

Deasemenea un alt factor care face ca sonorizarea sa nu fie una de calitate este pozitionare formatiei in restaurant. In aceasta categorie se incadreaza restaurantele foarte lungi in care formatia este asezata in unul din capete. Aceasta pozitionare face ca sunetul sa se “loveasca” de peretele opus formatiei si sa se intoarca formandu-se astfel o dublare a sunetului foarte deranjanta. In astfel de restaurante se pot produce si microfonii (asa zisele “fluieraturi”) care sunt foarte deranjante pentru invitati.
Formatia noastra dispune de echipamente speciale pentru detectarea si eliminarea microfoniei in timpul cantarii, inainte ca aceasta sa se produca (modulele “feedback destroyer”), astfel ca pe tot parcursul evenimentului nu se vor produce deloc microfonii indiferent de tipul salii, dar totusi problemele legate de acustica nu vor fi rezolvate in totalitate.

 

• Importanta muzicii la nunta

La o nunta cea mai importanta este atmosfera. Ritmul impus de formatie, melodiile alese, felul in care acestia gandesc petrecerea, toate isi pun amprenta asupra nuntii dumneavoastra. O buna formatie pentru nunta va poate face seara de neuitat.

Muzica este o parte importanta din viata noastra. Ea ne inconjoara la locul de munca, in masina, acasa, in timp ce mergem prin magazine, chiar si in lifturi. Muzica va fi, de asemenea, o parte extraordinar de importanta in ziua nuntii. Ea va stabili tonul zilei de la inceput pana la sfarsit. Muzica de petrecere va suna de cand intra primul invitat si pana ce ultima lumanare de pe masa va fi stinsa. Cautati timp pentru a planui muzica pentru intreaga zi cu atentie, astfel incat sa reflecte gusturile dumneavastra personale dar si pe cele ale invitatilor.

Comments are closed.